Μαντινεία

 Η αμπελουργική ζώνη της Μαντινείας βρίσκεται στο οροπέδιο που εκτείνεται ανάμεσα στο Μαίναλο, τον Πάρνωνα, το Αρτεμίσιο, τον Κτενιά και τον Ολίγυροτο, σε υψόμετρο 600-650 μέτρων. Το πολύ καλό ηπειρωτικό κλίμα και η σύνθεση του εδάφους συμβάλουν στην παραγωγή των εξαιρετικών κρασιών της περιοχής, με άρωμα και φρουτώδη γεύση. Τα λευκά – αλλά και ορισμένα ροζέ – κρασιά της Μαντινείας παράγονται από την ποικιλία Μοσχοφίλερο, η οποία είναι και η ποικιλία η οποία καλλιεργείται περισσότερο στην περιοχή. Το 1971 καλλιέργειες έκτασης 5.000 στρεμμάτων της περιοχής εγκρίθηκαν για την παραγωγή κρασιών Ονομασίας Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας. Οι περισσότερες αμπελοκαλλιέργειες είναι βιολογικές, παράγοντας έτσι κρασιά υψηλής ποιότητας. Σήμερα στην παραγωγή των κρασιών της περιοχής συμμετέχουν ποικιλίες όπως οι Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Gewurztaminer, δίνοντας Τοπικούς Οίνους, όπως τους Αρκαδία, Τεγέα, Πελοποννησιακός. Λευκούς με πλούσιο άρωμα, αλλά και ερυθρούς οι οποίοι ενδείκνυνται για παλαίωση.
Κείμενο δανεισμένο από:  http://www.pelopnet.gr/view.php?article=73

Back to Top